The Joy of Six: olympiske demonstrasjonssporter

Suksessen til de første moderne olympiske lekene i Athen i 1896 hadde mange tro på at den greske hovedstaden skulle være den fremtredende bevegelsens faste vert. Det er uten tvil mange borgere hvis byer har blitt etterlatt med et voldsom underskudd og en dyr hvit elefant eller to ønsker det hadde vært. Men på en eller annen måte unnlater å forutse ting som terrorisme i München, smog i Beijing og truende mygg i Rio, opprørte den internasjonale olympiske komiteens grunnlegger Baron Pierre de Coubertin at spillene var en gave som var verdt å dele. Han må ha forestilt seg den slags godwill som ble vist i Tokyo (1964), Barcelona (1992) og Sydney (2000). Med De Coubertin viste overbevisende, ble det besluttet å holde 1900-spillene i hans hjembyen i Paris.Den franske regjeringen shunted De Coubertin til en mindre administrativ rolle, og dermed kunne han bare se på fortvilelse da de tok over, og i tillegg til noen få bemerkelsesverdige positiver (kvinner konkurrerte for første gang og atleter fra 31 land, sammenlignet med til 14 i Athen, deltok), ballet hele greia opp. Joy of Six: store australske idrettsutøvere som savnet seg på olympisk gull Les mer

Paris problemer stammer fra det faktum at spillene spredte seg over flere enn fem måneder, ble holdt samtidig som den ganske mer berømte (på tiden) verdensmesse.På grunn av en lackadaisical organisatorisk tilnærming – og en tydelig mangel på plastiske appelsinkegler og frivillige marshaler i fluorescerende olympiske levebrød – kom OL og Verdensmesse til å danne et Venn-diagram med mange idretter og aktiviteter som faller inn i delmengden. Var de olympiske sport eller verdens messesider? Som olympisk historiker David Wallechinsky skrev senere: “Mange idrettsutøvere døde uten å vite at de hadde deltatt i OL.”

Derfor hadde demonstrasjonsspillene på 1900-paris-spillene spissen og substansen av eventyr om dem: kanonbrann, ballongflyvning, fiske, dykkersport, brannslukking, drageflyging og livreddende blant andre.Dessverre detaljer som omgir driften av disse hendelsene, ikke minst en nedslipp av sted-getters, har blitt feid under flokati-teppet av tid.

Det som ikke er glemt, var live duen skyting hendelsen holdt innenfor det offisielle olympiske skyteprogrammet. Konkurrenter, som betalte for å delta, ble introdusert til en bur full av duer, og etter frigivelsen fikk de fri regjering til de savnet to skudd. Carnage fulgte; Over 300 fugler ble drept som tilskuere ble dusjet med blod og fjær.Som De Coubertin senere observert i Paris 1900: “Det er et mirakel den olympiske bevegelsen overlevde disse spillene.” 2) Cycle polo – London, 1908

Generelt sett er demonstrasjonssporter inkludert i en olympisk spill av vertsnasjonen Som en måte å introdusere sport på, er de ganske delvis til, med sikte på å presse for å bli med i fremtidige OL.Som sådan har 17 demonstrasjonssporter senere blitt fullverdige olympiske idretter, for eksempel basketball, volleyball, håndball, badminton, tennis, judo, taekwondo og baseball (som har blitt tapt for Rio 2016).

inkludering av sykluspolo på Londons spill i 1908, ser imidlertid ikke ut til å passe denne modus operandi som det ikke var før slutten av 1930-tallet at sporten opplevde toppen av sin popularitet i Storbritannia (da det var omtrent 1000 registrerte spillerne spredt blant 100 klubber og 170 lag). Dessuten hadde sykluspolo, i motsetning til Equine-versjonen, poloen, ikke så åpenbar en forbindelse til gentryen, og jeg spekulerer, britiske olympiske komiteens beslutningstakere.Så det er ikke klart bare hvorfor sykluspoloen – oppfunnet av irsk forfatter og konkurransedyktig syklist Richard Mecredy i 1891 – fikk ære av et olympisk utseende.

Det var imidlertid, og på den første dagen i spillene, timer etter at King Edward VII kuttet det ordspråklige båndet, ble en demonstrasjonscykluspolo-kamp spilt på White City Stadium i vest London. Kampene var den irske sykkelpoloforbundet og Bund Deutscher Radfahrer (den tyske sykkelforbundet), sistnevnte besto av idrettsutøvere som var i London for å konkurrere som motorsyklister, og tilsynelatende syntes det ikke å være noe som helst bekymret for at en svindelhaler til kneet kan koste dem en medalje på banen. Rekordene viser at Irland slo Tyskland 1-0.Klart var Irland fortsatt i form med å ha beseiret England 10-5 i Crystal Palace i den første syklusen polo internasjonale sju år tidligere. På den tiden var sykluspolo et 6 v 6-spill spilt på en gressklippe måling i størrelsesorden 150m x 100m. Spilt over fire fjerdedeler, eller chukkaer, fulgte det nøye poloens regler. I disse dager har imidlertid sykluspoloen blitt erstattet av sykkelpolo, et 3 v 3-spill spilt på harde baner. Omtalt av hipsters har det, som vinyl, hatt en bølge i popularitet, men for alt som dets olympiske dager vil sikkert forbli i fortiden.3) Korfball – Antwerpen, 1920 og Amsterdam, 1928

Hvis du måtte forestill deg en sport skapt av en gulag av Guardian-columnists, noe som korfball ville være resultatet.Tilpasset fra en svensk sport som heter ringbol, korfball – som ligner netball – legger vekt på gruppen over individet og er laget for lag bestående av fire kvinner og fire menn. Som sådan, ser reglene, oppfunnet i 1902-03 av nederlandsk lærer Nic Broekhuysen, ut til å eliminere noen styrke og hastighetsfordeler menn generelt har over kvinner.

Spilt på en 40m x 20m domstol er korfball ikke- kontakt, spillere er forbudt å kjøre med, og dribling, ballen og spillere kan ikke skyte for kurven (aka korfen, en runde, nettleserkurv suspendert fra en 3,5m pol, som ligger en tredjedel av veien inn fra hver baklinje ) hvis en defensiv spiller har tatt opp stilling foran dem (en defensiv spiller av samme kjønn, det vil si – du har ikke lov til å forsvare noen av det motsatte kjønn).På denne måten er en spiller høyde ikke like stor en fordel i korfball som det er i netball eller basketball.

En populær sport i Nederland og Belgia spesielt, korfball ble oppdaget av De Coubertin i 1911 under et besøk til Amsterdam da han ble invitert til et spill mellom to lokale lag. Etter at Antwerpen ble tildelt OL i 1920, hollet det nederlandske IOC-medlem Baron van Tuyll van Serooskerken for korfball som en demonstrasjons sport, og han ville ikke ta “nei” for et svar.

Så klokken 22 I august spilte to nederlandske lag et korfballspill i Antwerpen-fororten Kiel.Ifølge en ganske uformell rapport om spillet som forfatteren etablerte sine prioriteter tidlig, begynner han med en observasjon at han søkte å spise middag før kampen startet som det ville være for sent å gjøre det da det var ferdig – mengden var “Rettferdig” og til og med engasjert i noen “amerikanske” cheerleading “som” gjorde oss veldig bra og til og med flyttet oss et øyeblikk “.

Spillet var imidlertid en skuffelse. “Vi kan ikke være veldig entusiastiske over spillet som ble presentert av lagene,” skrev S.A. Wilson i sin rapport, arkivert på Royal Dutch Korfball Association. “Mange ganger har vi sett bedre spill under demonstrasjoner eller andre viktige kamper. Det glatte feltet var utvilsomt årsaken til denne forstyrrelsen av spillet.Det var umulig å skaffe gode skudd, og den raske spillingen av denne sporten kunne ikke vises. “

For all den skuffelsen gjorde korfball et andre olympisk utseende i Amsterdam fire år senere.4) Gliding – Berlin, 1936 < Med tanke på krigsholderne var det å samle, og gitt at vi skulle oppdage at de mange sportsglideskolene i Tyskland ble brukt til å omgå Versailles-restriksjonene og trene fremtidige Luftwaffe-piloter, dekkbildet som ble brukt på et heftet designet for å forklare demonstrasjonsporten av glidning i OL i Berlin har forfengende overtoner: et "fly" i luften, dets vinger forbannende bredt, mens i forgrunnen tre menn ser ut til å flykte - og uten skjorter på, så var deres tilsynelatende hast til å Kom deg bort.Det er en touch nord for nordvest.

En nærmere inspeksjon viser imidlertid at to av mennene holder det som ser ut til å være et tau, men faktisk er det en bungee cord. For i stedet for at glideren ble slept inn i luften med et lite fly ble det lansert fra bakken av menn som brukte strekk for å drive flyet mot en dråpe. Likevel, det bildet…Facebook Twitter Pinterest

Før 1930-tallet var glidning en populær sivil sport, men med Adolf Hitlers og nazistpartiets oppgang kom sine militære søknader fram i noen år før opptreden av Berlin-spillene og dermed årene før den ble valgt sammen med baseball, som en demonstrasjons sport.

4. august på Staaken flyplass i nærheten av Berlin deltok mer enn et dusin piloter fra syv land i demonstrasjon av gliding.Deres innsats ble overskygget av hendelsene den forrige dagen da østerriksk piloten Ignaz Stiefsohn ble underlivet da hans glidebryter krasjet. I etterkant av Berlinspillene godkjente IOC seg som en offisiell olympisk sport, og det var på grunn av sin debut på OL i 1940. Men da var selvfølgelig verden i krig, Luftwaffe regnet døden fra himmelen, og OL hadde blitt kansellert. Gliding ble aldri invitert tilbake. 5) Australian rules football – Melbourne, 1956

Som du forventer, tror lidenskapelige fans av australske regler fotball å være det største spillet i verden. Og det er…hvis verden kan reduseres til fire australske stater og ett og et halvt territorium (der bor like under halvparten av Australias befolkning).I alle fall, for all tro og lidenskap holdt av Aussie, regler trofast, for all sikkerhet om at de følger den sanne sporten, ser spillets administratorer rimelig tilfredsstillelse med deres mye og er ikke altfor aggressive proselytisers – i hvert fall bærer i motsetning til at korstogene blir utført i de hedningstilstandene NSW og Queensland – utenfor australske kyster.

Jeg vil derfor argumentere for at når australske regler ble fotball valgt til å være en demonstrasjons sport i 1956 Melbourne OL var de viktige viktorianerne ikke tenker det ville på en eller annen måte overbevise resten av verden om å stoppe hva de gjorde og ta opp Australias urfolksspill.Nei, det er mer som de bare ønsket å vise sitt lokale spill, og fiske etter noen komplimenter, på samme måte som husstolte verter griper sine gjester i albuene og leder dem på en tur: “Du skal elske hva Vi har gjort med kjøkkenet! “Moderne profesjonell sport kan drukne under spenningen av markedsføring og kampanjer, men disse var forskjellige tider. Facebook Twitter Pinterest

Som det skjer, var demonstrasjonsspillet som ble hostet på MCG på den nest siste dagen i OL, nesten ikke å få blodet til noen å pumpe, enn si se dem konvertere etter en dåp i Yarra. Som profesjonelle var ikke tillatt, spilte spillet ikke rivaliserende VFL-klubber, noe som i det minste kunne ha skapt en lidenskap i tribunene, om ikke på banen.I stedet så et publikum på 36.000 (bestående av Duke of Edinburgh og et ukjent antall andre internasjonale besøkende) et spill mellom et sammensatt lag som representerer den viktorianske amatørfotballforeningen og en annen fra en kombinert viktoriansk fotballleague og viktoriansk fotballforening. Den blandede Fortunes av Melbournes olympiske arenaer i 1956, 60 år på Les mer

Ja, som Melbourne Argus-reporter Percy Taylor begeistret, “De så vår fotball”, men det de så, var ingenting å skrive om. “Hvis gjetningen min er riktig,” skrev han, “de var ikke imponert imponerende. La meg skyndte å si at ingen burde bli veldig overrasket over at de fikk det inntrykket. Hvorfor? Det var ute av sesongen, som er dødelig. Det var en utstilling, og som sådan manglet brannen som gjør vårt spill.Og det var fraværet av den partisanske ånden, livets blod i vårt spill. “

For rekordet vant det viktorianske amatørlaget i opprør, 12,9 til 8,7,6) Rollerhockey – Barcelona, 1992

Ikke å forveksle med roller derby (den virkelige eller forestillede versjonen), rollerhockey er en versjon av hockey der deltakerne bærer rulleskøyter (men ikke nødvendigvis lytt til Olivia Newton John sanger med vinden blåser gjennom håret). Spilt på en hardcourt “rink” mellom to lag med fem (en av dem er målvakt), var spillets første registrerte kamp en spilles i 1878 på Danmarks Rink i Camberwell, London.Det var omtrent 15 år etter oppfinnelsen av firehjulede rulleskøyter, og 120 eller så år etter at belgiske Joseph Merlin oppfant den første rulleskøyten ved å erstatte bladet på en skøyte med inlinehjul. Facebook Twitter Pinterest

På grunn av ukjente grunner ble rollerhockey omfavnet av Spania, for en, og i 1970 ble en spansk nasjonal league (som eksisterer i dag) etablert. Og med sporten spesielt populær i Catalonia, tok organiseringskomiteen i OL i 1992 seg litt overbevisende om å inkludere rulleshockey som en av tre demonstrationssporter (de andre er baskisk pelota og taekwondo).Det kan heller ikke ha gjort vondt heller da IOC-presidenten Juan Antonio Samaranch hadde spilt spillet i hans høyskole dager. Tolv land kom inn i lag som ble delt inn i to bassenger i henhold til resultatene fra 1991 Rink Hockey World Mesterskap (vunnet av Portugal). I slutten var Spania spilt Argentina i finalen med de besøkende som vinner 8-6 og sikret gullmedaljen. Etter Barcelona var det snakk om at rollerhockey ble en fullverdig olympisk sport på OS i 1996 i Atlanta. Det gjorde det ikke, og det gjorde det heller ikke noe som en demonstrasjons sport. Etter 1992-spillene bestemte IOC å skrape ideen om demonstrasjonssporter.