Pardew håper Dwight Gayle kan følge Ian Wrights ledelse for Crystal Palace

Prestasjonen krevde spørsmålet ble spurt, og det var ingen bedre enn Alan Pardew å svare på. Dwight Gayle brøt seg relativt sent inn i profesjonell fotball, hans rykte forfalsket i ikke-ligaen som en rask, vanskelig og flinke angriper. Han har forsvunnet lange perioder på kantene på Crystal Palace denne sesongen, mer sistnevnte gjennom skade, men det er ingen mer instinktive etterbehandler i denne klubbens ranger. Manchester United venter i FA Cup-finalen på Wembley. Dwight Gayle gjør Crystal Palace trygg med comeback mot Stoke Les mer

Palace, og Pardew, har vært her før.For Ian Wright i 1990, les Gayle 26 år på. “Vel, du sa det, og selvfølgelig er det sammenligninger som skal gjøres,” tilbød palassens nåværende leder, en lagkamerat av Wrights når fremoveren plukket fra Greenwich Borough, hvor han hadde tjent £ 30 per uke, for kostnaden av et sett med dumbbells, hoppet fra benken for å score to ganger i showpiece mot Sir Alex Fergusons side.

“Dwight gjorde en flott jobb der ute og har gitt meg et spørsmålstegn om laget.Jeg skal spille ham på Southampton [søndag], og hvis han får et par mål, har jeg virkelig et problem. “

Gayle har vært på Palace i tre år og i hver kampanje, nå som lørdagens par har hovet sesongens tally til syv, har vært som ledende scorer i alle konkurranser til tross for at han i stor grad ble brukt som en erstatningsspiller i ligaspill. Han er offer for lagets foretrukne struktur, en spiller som kan blomstre sammen med Glenn Murray eller Connor Wickham hvis Palace regelmessig spilte to opp foran. Han har pined for spilletid i den grad at han var åpen for overføring i fjor sommer, men ikke til Bristol City da en avgift på 9 millioner kroner ble avtalt.Norwich Citys interesse, på deadline dagen, oppdaget for sent.

Likevel, med en utbrudd av sen form, kan hans timing faktisk være før klubbens andre FA Cup-finale, mot United igjen en gang senere denne måneden . Palace sikret ham til nye vilkår i forrige måned, selv om han skjønner at hans stilling vil bli vurdert om rytterne dukker opp som kan tilby ham mer vanlig fotball, og av alle Pardews lag var han den som viste iøynefallende haster i hele Stoke. Hans mål sikret sikret lagets toppflyvningsstatus. “Det var viktig at kontraktssiden av hans situasjon ble sortert ut og [formannen] Steve Parish klarte å gjøre det,” sa Pardew. “Det gjorde jobben enklere for meg.Jeg føler meg litt for Gayley i år, fordi han ikke har hatt nok spilletid.

“Men vi hadde en flott første halvdel av sesongen, og det var vanskelig for ham å komme inn på siden. Deretter hadde han skader og vi mistet ham for en tid da vi virkelig trengte ham. Nå har han kommet tilbake, og av alle mine spillere er han den med friskhet om ham fordi han ikke har hatt mye fotball. Det er en flott ting for oss når vi ser til Wembley. “Det var hans kombinasjon med Wickham som virkelig tok øynene, og tilbyr ledelsen en mulig Plan B for Cup-finalen. Det er absolutt et partnerskap der i å gjøre det som de kunne slå om å jage spillet 21. mai. Mens Palace pustet et sukk av lettelse for å overleve, fortsatte Stoke-kampanjen.En ses-kamps winless løp har kommet som en ubehagelig overraskelse for Mark Hughes og hans spillere, som ble kort styrket av Charlie Adams første liga mål i nesten et år før de bleknet.

“Det er frustrerende,” Peter Crouch sa. “Vi stiller spørsmål i garderoben der, men vi kan ikke virkelig legge fingeren på hva som har skjedd. I dag var vi ikke på det, og sammenbruddet i andre halvdel var ikke bra. “Hughes gikk bort fra scowling. Palace, derimot, kan fokusere på en glitrende endelig framover.