Matt Fitzpatrick avslutter US PGA i stil, men Ryder Cup-spot på knivkanten

Det er like bra, Matt Fitzpatrick har beholdt sin sans for humor. Ellers kan spørsmål om hans deltakelse i Ryder Cup – som har gått på i løpet av bare 11 måneder – ha redusert 21-åringen til et ramlingsvrak.

Fitzpatrick smilte bredt når han spurte hva han kan muligens diskutere når det kommende møtet i USA og Europa er kommet og borte. “Jeg vet ikke. Sheffield United? “Sa Yorkshireman. “Jeg omfavner alt nå. Jeg burde kanskje bare begynne å lage ting. – Jeg kommer til å være på laget, jeg skal gjøre det. Nei, jeg sjokkerer. Jimmy Walker holder av Jason Day for å hevde en fantastisk US PGA-vinn. Les mer

Jeg har hatt det siden poengbordet begynte [i 2015].To uker etter det var de britiske mesterne, vant jeg det og gikk rett til toppen av rangeringen. Jeg har vært i laget mest så langt, så det er derfor jeg har hatt denne samtalen så lenge. “

Det er en dypere årsak til en slik snakking. Fitzpatrick befinner seg nå fast ved den siste automatiske kvalifiseringsplassen for Darren Clarkes europeiske team som prosessen nærmer seg slutten. Det virker grusomt at Fitzpatrick blir nektet et utseende på Hazeltine, om bare på grunn av den rakettdrevne løp i haleenden av 2015 hvor han hadde fem finish på 13. eller bedre i oktober og november.

Et nytt år ga ikke fortsatt suksess, forståelig nok gitt Fitzpatricks ungdom. Han har vært profesjonell i over to år, noe som betyr at inkonsekvens har en forklaring.Dette løpet har imidlertid konsekvenser med hva den amerikanske amerikanske amatørmesteren er glad for å innrømme er “den store” i horisonten.

“Det er vanskelig. Åpenbart betyr Ryder Cup mye, sier Fitzpatrick. “Du må prøve og ikke prøve for hardt. Det ville være en fantastisk opplevelse. Forhåpentligvis kunne jeg få så mange poeng som mulig, men jeg får også det bra med mange gutta. Jeg kjenner alle som er på laget akkurat nå. Jeg tror det er en stor ting.Hvis moralen er bra, så gjør det en god start på uken. “

Et annet smil vises når Fitzpatrick vurderer lindringen når han vet sikkert om han er en del av Clarkes gruppe. “Jeg tror det, men da vil vi fortsette til neste ting, og jeg begynner å panikkere om det,” sa han. “Jeg tuller; åpenbart vil det være fint for dette å være over, og vi kan se hvor vi er. “

Dette amerikanske PGA-mesterskapet representerte et positivt skritt for Fitzpatrick, gitt sin overlevelse i helgen. “Jeg savnet tre av de siste fire kuttene med ett skudd,” sa han. “Det er en fin forandring å være her i helgen, og jeg likte det mye mer til tross for frustrasjonen av manglende putter.”

I den værbestemte finalen i 2016 sluttet Fitzpatrick søndag med en bogey-free 67, for totalt en under par. “Det var en fin måte å avslutte,” la han til. “Jeg må ta en skikkelig pause på et tidspunkt, fordi jeg har spilt altfor mye golf.Grunnen til at jeg har gjort det er åpenbart, men forhåpentligvis vil du ikke se så mye av meg neste år. “Hans neste stopp er Skottland, for en kampspillhendelse på European Tour som tydeligvis har betydning, gitt format og timing. “Det vil være fint, noe annet,” sa Fitzpatrick. “Med timeplanen, hvis det var slagspill, så ville jeg sannsynligvis ikke spille.” Justin Rose ser frem til Rio golf og kommer i olympisk ånd Les mer

Tidligere i USAs PGA-uke tilbød Clarke offentlig Backing to Fitzpatrick, for hvem Northern Irishman mener resultater, forteller ikke en riktig historie.

“Det er en stor sak for en ung fyr,” sa Clarke. Han presser seg for hardt. Han prøver for hardt.Jeg har foreslått at han slapper av litt og nyter det. “Clarke pekte på hvordan Fitzpatricks statistiske ytelse, ferdig til side, egentlig er bra. “Åh, virkelig? Det var hyggelig, “sa Fitzpatrick.” Det er sant, selv om utslipp til grønn, jeg har ikke følt meg 100%, men statistikken har fortsatt vært ganske anstendig. Jeg slår greens uten å slå ballen perfekt, så det er en god ting. Jeg tror å være innenfor samme ledergruppe betyr at vi kjenner hverandre ganske bra uansett. Han er en eldre fyr, en stor vinner og flere turneringsvinner, så han har alltid vært noen jeg liker å snakke med, og hvem har vært veldig bra med meg. “Fitzpatrick ville” forstå “hvis en gruppe av rookies på det europeiske laget jobber mot at han blir gitt en kapteins valg, hvis det skulle være nødvendig.Det er med en advarsel.

“Du sier rookies, men ikke alle er 21,” sa han. “Jeg ville absolutt bringe aldersgruppen ned. Chris Wood er en tre-time vinner på turné, Danny Willett er en stor vinner, Andy Sullivan er en tre-timers vinner på turné, som har hatt et godt år så langt. Jeg ville ikke være bekymret for dem i det hele tatt. De har selvsagt alle gode resultater. De er i laget av en grunn. “

Så er Fitzpatrick. Han må bare fortsette.