Leicester la Premier League-glede synke inn før Champions League-drømmer begynner

Hvis Christian Fuchs løp risikoen for å ta ting litt for langt da han presset på pressekonferansen etter Leicester Citys 3-1-nederlag i Everton og tippet en flaske champagne over Claudio Ranieri, var østerrikens neste handling mye mer i tråd med lederens tenkning, og gir et rettferdig svar på spørsmålet om dette bemerkelsesverdige teamet kan holde seg sammen. “Hør, vi spiller Champions League-fotball neste sesong,” sa Fuchs. “Er det ikke en god nok grunn til å bli på denne klubben? Jeg tror alle gutta vet hva dette laget handler om.Så hvorfor ikke bli? “Leicester Citys triumf: Inside story of an extraordinary season | Stuart James Les mer

Det er et spørsmål som gjelder for noen av ansatte og spillere, og i den andre enden av korridoren på King Power Stadium, mannen som nylig ble beskrevet av Sir Alex Ferguson som “Den mest innflytelsesrike personen i Premier League” ga de nylig kronede engelske mesterene det beste mulige svaret i den forbindelse.Steve Walsh, Leicesters fellesassistentleder og rekrutteringsansvarlig, bekreftet at han skulle bli hos klubben sammen med Craig Shakespeare, en annen av Ranieris tre No2s, i overskuelig fremtid. “Vi har ikke signert [den nye kontrakten], men det er enighet om det,” sa Walsh og holdt et glass boblende i hånden.

Walsh, med den muligheten for å fjerne røde diamanter, har sine fingeravtrykk over dette Leicester-teamet, og det var et stort grin på ansiktet hans da han ble spurt om N’Golo Kanté, som har vært så åpenbaring denne sesongen, er valget av partiet. “Jeg fortsetter å fortelle den samme vitsen igjen og igjen,” sa Walsh. “Uansett hvem vi spiller spiller vi tre på midtbanen, vi spiller [Danny] Drinkwater i midten som holdingspiller og vi spiller Kanté hver side.”

Mens det gjenstår å se om Leicester kan beholde den ufattelige Kanté, Riyad Mahrez og Jamie Vardy på klubben nå at Champions League-hymnen har blitt lagt til spillelisten på King Power Stadium, en klar melding er allerede sendt fra garderoben til Walsh om typen spillere han søker å ta inn i løpet av sommeren. “Spillerne har sagt til meg:” Vi vil ikke ha noen Bertie Big, “sa Walsh, og forlot utforskningen. “Jeg tror du må ta med folk som passer inn.”

Mål ble utarbeidet for lenge siden med sikte på å legge til kvalitet og dybde til en gruppe som, som Ranieri anerkjente , vil ha en langt større arbeidsbelastning sammenlignet med denne sesongen på grunn av deres engasjement i Europa. “Jeg håper vi kan finne gode spillere og gjøre noen erstatninger fordi neste sesong vil det være tre kopper og Premier League, og det vil være viktig å kunne gjøre gode endringer og gi ro til spillerne,” sa Leicesters leder. Tegnet for Champions League-gruppespillet finner sted 25. august - nesten åtte år til dagen siden Leicester slo Tranmere Rovers 3-1 hjemme i League One - og Ranieri kan allerede fornemme stemningen i Monaco da hans klubbs navn vises på den lille papirstilen plukket blant de første frøene. “Jeg tror når de trekker seg til Champions League, vil mange lag ønsker å spille mot oss fordi vi er i denne konkurransen for første gang, og de tror vi er underdogs,” sa Ranieri. “Vi er underdogs, men vi er farlige.”

For alt som fotball står stille, virker det på noen måter å fokusere på fremtiden litt urettferdig i umiddelbar etterspørsel av en anledning som oppløftende og følelsesmessig som lørdag .Så mange bilder er såret i sinnet, fra synet av Ranieri stolt stående sammen med Andrea Bocelli som den italienske tenor produserte en slik ryggradsprestasjon, til det fantastiske og surrealistiske øyeblikket senere på kvelden da Wes Morgan og hans 64- gammel leder presset Premier League-troféet inn i nattehimmelen til et bakteppe av fyrverkeri og tårer.

De var ekstraordinære scener for å prøve å ta inn og fordøye, både for spillerne og for fansen. “Vi vant det mandag kveld på Jamies hus. Men for å faktisk se den der, gå opp og legg medaljen rundt nakken din og se din skipper løfte den, det treffer deg, “sa Danny Simpson. “Medaljen kommer ikke av i noen uker.”

Det er ingen tid å hvile og la alt suge inn.Klubbens årlige utdelingsmiddag er på tirsdag kveld, Vardy er i London på torsdag kveld for å samle sin fotballskribentes spiller av årsprosjektet. Ranieri vender tilbake til Stamford Bridge på søndag i det som lover å være en annen spesiell anledning og dagen etter den åpne -bussen vinner seg gjennom gatene i Leicester for en annen fest.

Engelsk fotball kan aldri være den samme igjen. “Jeg tror vi har bevist at alt er mulig,” sa Simpson. “Du kan gå gjennom gruppen individuelt. Men det er et lagspill, og det er det vi har bevist denne sesongen. Vi er et lag. Hver eneste av oss har en liten historie, uansett grunn til andre klubber. Vi har alle kommet til Leicester, en flott familieklubb, og vi har gelled som en gruppe. Hver og en av oss har utmerket seg. “