Inter Milan i Tsjekkia. Et nytt akademi er under etablering, og Zanetti trente også med barn

Han likte oppmerksomheten. Da han kom fra den blå jakkebilen til campus i Praha Hostivar, til fans som målte den over hele banen og begynte å synge navnet hans, løftet han tommelen med en hevet tommel: “Takk for at du er her!”

en av de mest kjente fotballspillerne i Inter Milan historie, omtrent 30 blå-svarte fans ventet i Hostivař. Autografen og bildet med ham var en verdifull belønning for alle.Og en flott opplevelse, som samlet treningen hovedsakelig små gutter og jenter.

Bare den tidligere store forsvareren hadde noe undervurdert: han satte av gårde på en vannete glatt plen i joggesko, og da han først fikk ballongen, arbeidet han den ut og kastet ryggen. pass deg, på et øyeblikk, en liten flytur rundt i verden, erstattet alle de fire stasjonene, både mindre og større fotballspillere og fotballspillere applauderte, applauderte og enhver vellykket hendelse akkompagnert av et høyt rop: Bravo!

“Vi er glade for å høre at Javier Zanetti, ikonet for Inter, hjelper oss ikke bare å utvide klubbens image, men fremfor alt entusiasme, profesjonalitet og lidenskap for sport.Dette er grunnlaget for ungdomsarbeid, sier prosjektdirektøren Marco Monti, som også ankom Praha.

Mandag morgen presenterte de sammen med Zanetti sine planer for media i sentrum. Og på ettermiddagen løp de begge til banen under en demonstrasjonstrening.

Tsjekkia er det attende landet der Inter Milan åpner akademiet sitt. Ikke bare for å utdanne lovende fotballspillere, men fremfor alt anstendige og gode mennesker, det er hennes viktigste credo.

“Vi valgte Tsjekkia fordi partnerne våre deler de samme verdiene her som vi gjør.Vi kan kombinere fotballundervisning og samarbeid med skoler, fordi vi tror at utdanning og idrett er grunnlaget for utdannelsen til alle barn, ”forklarte Zanetti, som hadde en lignende begivenhet i Slovakia for et år siden.

I august trente han med barn i Montevideo, Uruguay, hvor han nylig grunnla sitt eget akademi. Canada, Libanon eller Guatemala. De samler over tjue tusen barn, fire hundre lokale trenere og tretti trenere direkte fra Italia.En av dem vil også være akademiet i Praha.

“Det kommer 23. september, når vi begynner i stor skala,” bemerket Jiří Hrabovský, som har ansvaret for Praha-akademiet som manager. “Treneren fra Inter vil være til stede i Tsjekkia hele sesongen, han skal utarbeide et treningsprogram, vie seg til barn og lokale trenere. Det vil dele kunnskap og erfaring. ”

Søkere fra seks til sytten år kan søke på Inter Academy ved å bruke skjemaet på nettstedet interacademy.cz. Prisen skal være rundt seksti euro, eller omtrent femten hundre kroner, per måned.Treningene vil foregå i sportskomplekset på Grammar School Nad Štolou i Praha Letná de første ukene. Andre steder diskuteres. I september begynner vi å presentere akademiet på skoler og knytte kontakter, mulighetene er tilnærmet ubegrensede i fremtiden. Vi kan også samarbeide med klubber, alt avhenger bare av de spesifikke innstillingene, ”la Hrabovský til.