Eliud Kipchoge gleder seg over utsiktene til å ta på seg Mo Farah i London Marathon

Innehaveren av verdensrekord for maraton, Eliud Kipchoge, sier at han “gleder seg over utsiktene” til å møte Mo Farah igjen over 26,2 mil etter å ha bekreftet at han vil løpe London Marathon i april.

Kipchoge, som vant sin tredje London-tittel i fjorårets løp, med Farah som endte på tredjeplass, og satte deretter en fantastisk Betclic online verdensrekord på to timer, ett minutt og 39 sekunder i Berlin i september – og slo de forrige beste med over ett minutt. løp: Vatikanet lanserer friidrettslag og retter seg mot OL Les mer

Farah fortsatte i mellomtiden med å kreve Chicago Marathon i oktober i en europeisk rekordtid på 2t 5min 11sek – og lovet etterpå at han ikke var “redd å fortsette å dukke opp i det samme feltet og teste Kipchoge. ”

Dette ønsket er nå innvilget med kenyaneren, som ble kåret til årets IAAF-friidrettsutøver 2018 i desember, etter å ha blitt enige om å gjøre sitt fjerde opptreden i London.

“Jeg hadde et minneverdig 2018, og vant Virgin Money London Ma rathon og Bet Clic deretter sette en ny verdensrekord ved Berlin-maratonet, og jeg håper at 2019 er like bra for meg, “sa Kipchoge.

” Jeg gleder meg til å rase Sir Mo Farah igjen.Han er en stor mester og beviste i Chicago at han kan vinne et stort maraton, så jeg liker kampen med ham og også de mange andre store utøverne som jeg er sikker på at vil nok en gang komme på startstreken i London. ”

Topp tre fra podiet i 2018 vil alle være i London igjen i år med arrangører som bekrefter Etiopias 22 år gamle maratonstjerne Shura Kitata, som var nummer to på Kipchoge i fjor før han avsluttet runner-up i New York maraton i november, vil kappløp. Registrer deg på The Recap, vår ukentlige e-post med redaktørenes valg.

Hugh Brasher, begivenhetsdirektør for løpet, sa at han var glad for å ha satt opp et muntlig showdown mellom Kipchoge, som er ubeseiret i London og også har kursrekorden 2: 03.05, og Storbritannias største distanseløper.

“Det er ingen tvil om at Eliud Kipchoge er tidenes største maratonløper,” sa han ” Siden Sir Mo Farah vant Chicago Marathon i oktober, har alle snakket om en annen mot ham annonse mellom Mo og Eliud, og vi er helt begeistret for at dette showdown vil skje.

“Vi vil se to absolutte legender om distanse løping som Betclic mobil konkurrerer over 26,2 mil med veier i verdens største maraton.Jeg kan ikke vente til søndag 28. april for å se hvem som kommer på toppen. ”