Edinburgh har godt grep om Pool Five etter seier på Newcastle

Mye med rette har blitt gjort av Newcastles oppgang under Dean Richards, men denne kampen understreket det utmerkede arbeidet som ble utført av en annen tidligere Leicester-legende da Richard Cockerills Edinburgh hevdet en berømt og fortjent seier.

Begge menn likte glitrende karrierer under deres trolldom på Welford Road og begge endte opp med å bli sparket. Mens Richards dro videre til Harlequins og slo opp på Newcastle i 2012 etter et tre års forbud fra rugby for sin del i Bloodgate-skandalen, har Cockerill på samme måte blitt tvunget til å gjenoppfinne seg andre steder.

Grøftet av Leicester nesten For to år siden utførte mannen som ledet Tigers til tre Premier League-titler en fantastisk jobb i den skotske hovedstaden, og dette var på en måte å markere hans 48-årsdag.Mer synliggjorde det Edinburghs plassering på Pool Five-toppen og heiste dem syv poeng over Newcastle, som gled til tredje etter Montpelliers dominerende hjemmeseier over Toulon.

“Dette setter oss i en flott posisjon til å kvalifisere oss nå, ”Hovedtreneren Cockerill sa etter at mennene hans slo Newcastle for andre gang på 10 dager. ”Vi legger press på oss selv for å komme hit og vinne og å gjøre det i Europa er et nytt territorium for oss. Vi har fått en god spiss fremover, og i andre omgang tok vi spillet ved skrubben i nakken. Jeg trodde vi fortjente å vinne, og da handlet det om å sørge for at Newcastle ikke fikk noe ut av spillet. ”

Få kan glemme Cockerills talismaniske innflytelse som spiller, skremmende og inspirerende i like stor grad. Han har overført det samme ønsket til sin Edinburgh-side.Denne forestillingen, Edinburghs første borteseier på åtte måneder, var preget av den typen krigerskap som karakteriserte Cockerills karriere da 15 ubesvarte andre halvdelpoeng førte besøkende hjem.

Newcastle husket en rekke viktige menn som savnet sist helgs nederlag på Murrayfield og hevdet et spennende åpningsforsøk gjennom deres hardtslående vinge, Sinoti Sinoti, i det 19. minutt.

Etter at en høybombe fagmessig ble felt av Simon Hammersley, sendte Sinotis pasning Niki Goneva på en searing bryte ned venstre flanke.Gonevas ryddige innsidepasning fant Sinoti, som hadde nok tempo til å score det eneste forsøket på en første omgang som endte 8-6 i Newcastles favør, men ledelsen kunne vært større etter at ytterligere to linjeavbrudd kom til ingenting.

Etter intervallet tok Edinburgh kontrollen – ikke plutselig men systematisk da tre minutter ut i andre omgang flis scrum-halvdelen, Henry Pyrgos, ballen bak Newcastle-forsvaret. Ballen spratt ugudelig på Kingston Parks kunstige spilleflate, og falt vennlig for at James Johnstone, det susende sentrum, skulle røre seg under stolpene.

Plutselig fløt Edinburgh over av selvtillit og begynte å dominere feltposisjonen, og tvang Falcons tilbake til sin egen linje.Sjansen begynte å spre seg for de besøkende da Newcastle kjempet for enhver form for angrepsrytme til lås Tevita Cavubatiwas nektet i venstre hjørne i det 69. minutt.

Play ble byttet til høyre flanke til Sinoti, som var på lignende måte holdes i sjakk av mer iherdig Edinburgh-forsvar. I det 74. minutt var kampen endelig oppe for Falcons da vingen Duhan van der Merwe støttet seg for å slå Newcastle-forsvaret i venstre hjørne for en fin individuell poengsum.

< p> “Det er bra for skotsk rugby at Edinburgh skal til Toulon på toppen av gruppen, la Cockerill til. “Vi vil prøve å vinne der, men hvis vi ikke gjør det, vil vi være vertskap for Montpellier på Murrayfield fremdeles med en sjanse til å avslutte første eller andre. Vi har tjent retten til å være her, og vi gir det en grunn.Vi ønsker ikke å være de pludde taperne, og noen ganger har vi hatt den koden. opptre på klubb scenen? Det er jobben min. ” Newcastles regissør for rugby mistet Johnny Williams, Nemani Nagusa og Glen Young til første halvårskader. Hamish Watson leder Edinburghs lettelser forbi uttømte Newcastle Les mer