Ariya Jutanugarn poserer Thailands første store med British Open-vinneren

Enhver som spurte golfs retur til de olympiske leker etter mer enn et århundre hadde sitt svar på Woburn da Ariya Jutanugarn vant Ricoh Women’s British Open for å bli den første thailandske golfspiller av begge kjønn for å vinne en stor tittel.

p> I den siste turneringen før de dro til Rio, viste 20-åringen at hun ikke bare er høyt talentfull, men har nok stål som konkurrent til å vinne på høyeste nivå. Det kan godt være flere slike titler å komme.Etter å ha samlet sølvvasken her, vil neste Jutanugarn ta sikte på en gullmedalje.

Hun er absolutt en velkommen ny personlighet for spillet, da hun gir henne to jern en rask smekk, etter å ha forlatt sjåføren i skapet i forrige uke for å holde seg borte fra Woburns skog av furutrær, og ta tid til å smile seg rundt kurset. Ariya Jutanugarn svinger mot første major på British Open Les mer

Datteren til golfforeldre som løper en proshop i Bangkok, ble Jutanugarn omfavnet på den 18. grønn på søndag av moren og søsteren Moriya, som ved denne anledningen kanskje ikke har tenkt å fullføre 16 slag bak mesteren.

“Det føles bra, “Sa Jutanugarn, som så en ledende svindel til en før hun sikret en tre-sjanse seier. “Mitt mål var å vinne en stor, så jeg er veldig stolt av meg selv.Jeg tror dette er veldig viktig for meg og for Thai golf. Jeg håper det inspirerer andre thailandske golfere. Nå har jeg to uker å hvile og øve. Jeg er veldig spent på Rio og å spille veldig bra. “

Golfs re-entry til OL gikk om å spre spillet utover de tradisjonelle hjerteområdene i Storbritannia, USA, Australia og Sør-Afrika. Damespillet er ideelt plassert for å gjøre det, og i motsetning til sine mannlige kolleger har alle de ledende stjernene forpliktet seg til å tjene medaljer for sine land.

Contenders kommer fra nasjoner som er like forskjellige som New Zealand, i form av verden No1, Lydia Ko, til tross for en sjelden uken her; Canada, med den 18 år gamle Brooke Henderson; Thailand og Sør-Korea; så vel som USA og, selvfølgelig, Storbritannia.Kvalifikasjonen for det sørkoreanske kvinners golflag kan ha vært en av de mest konkurransedyktige i enhver disiplin med de fire representantene som bor i topp 10 av verdensrangeringen.

Mirim Lee var en av dem som skulle gå glipp av og likevel var hun den som presset Jutanugarn hele veien her, selv etter at thailandene hadde utvidet sin over natten fordel av to til seks slag med to birdies i de første seks hullene. Golfer Liz Young jublet av eksperter i svangerskap og elit sport Les mer

Jutanugarn utholdet bare hennes andre bogey i uken på den 9., men var fortsatt fire foran feltet, med den amerikanske tidligere vinneren Mo Martin som presset Lee for andreplass.Men koreaen begynte å leve med tre birdies på rad for å starte baksiden ni og trykket kan ha tullet på lederen.

Over baksiden av grønt i to skudd den 13., Jutanugarns første chip løp over putteflaten, og hun tok ytterligere tre skudd for å komme seg ned for en dobbel bogey. Nå var ledelsen nede i et enkelt slag. I mars tok Jutanugarn seg til å vinne sin første store da hun ledet ANA Inspiration med to slag med tre hull å spille.Tre bogeys senere hadde hun mistet Ko, hvis tålmodighet ble belønnet med en birdie i det siste hullet.

Jutanugarn lærte av opplevelsen, og i mai vunnet hun ikke bare for første gang på LPGA-kretsen i USA, blir den første thailandsk til å gjøre det, men hevdet tre seire på rad.

Selv om hun innrømmet å føle seg nervøs, holdt Jutanugarn sin pre-shot rutine for å ta et dypt pust og smilte før han gikk inn i ballen. “Det jeg lærte etter ANA var å håndtere å være nervøs ved å holde tålmodig og fokusert på mine skudd,” sa hun. “Jeg var sur etter dobbel, men min caddy bidro til å holde meg rolig.”

Et mirakelflykt av Lee den 16. holdt marginen på en og Jutanugarn tenkte: “Det vil fortsatt være vanskelig å vinne dette. “Men på den tredje halvparten av året hyltet hun fra 22 fot for en avgjørende birdie for å fullføre på 16 under par, mens Lee endelig gjorde en buk for å bli en slips med Martin for andreplass.

Seieren ble bare forsterket av at sju eksisterende store vinnere ble ferdigstilt i topp 10, inkludert de britiske mesterene Martin, Stacy Lewis, som blir gift denne uken før bryllupsreise i Rio, Karrie Webb, som først vant tittelen 21 for mange år siden på Woburn og Catriona Matthew. Scotten bleknet med en avsluttende 73, men ser nå frem til å slå sammen for OL med Charley Hull, som slår på stilen for sine andre Woburn-medlemmer med syv birdies i hennes første 12 hull før ferdig med en 69.