Andy Murray: ‘Hvis i dag var min siste kamp, ​​var det en strålende måte å avslutte’

Andy Murrays håp om å avslutte sin tenniskarriere på Wimbledon i sommer virker ubetydelig, og han sier at det ikke er noen garantier for at ytterligere kirurgi på hans skadede høyre hofte vil gjøre det mulig for ham å fortsette å spille, selv etter å ha mistet heltemodig i fem sett på åpningsdagen for Australian Open 2019.

Spanjolen Roberto Bautista Agut måtte spille på sitt aller beste for å slå den tidligere verdenen nr. 1 for første gang på fire forsøk, 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2, på fire timer og ni minutter i Melbourne Arena, turneringens tredje utstillingsbane, på en varm mandag kveld.Andy Murray ut av Australian Open etter å ha tapt det kan være hans siste kamp. Les mer

Murray, som fyller 32 år i mai og har nådd fem finaler her, sa: “Jeg bestemmer meg nok i løpet av neste uke eller så.Hvis jeg går videre med operasjonen og ikke kommer meg godt etter den, spiller jeg ikke igjen. Jeg er klar over det. Men hvis i dag var min siste kamp, ​​var det en strålende måte å avslutte. Det er noe jeg sannsynligvis også vil ta i betraktning. Det var en fantastisk atmosfære. Jeg ga bokstavelig talt alt jeg hadde på banen, kjempet så godt jeg kunne og presterte mye bedre enn jeg burde ha gjort med det beløpet jeg har vært i stand til å trene og trene. Jeg ville ha det bra med det å være min siste kamp.

Han la til: “Jeg vil at døtrene mine skulle komme og se på meg spille en tenniskamp, ​​forhåpentligvis forstå hva som skjer før jeg er ferdig.Men jeg er klar over at det sannsynligvis ikke kommer til å skje nå. Jeg er litt trist over det. ”

Murray sa at operasjonen – den samme som har hjulpet den amerikanske dobbeltspilleren, Bob Bryan, til å komme seg etter lignende hoftesmerter – ikke kom Betclic live med en spesifikk legetid og han ville ikke gjennomgå det bare for å spille tennis igjen.

“Du må la bein helbrede og muskler til å komme seg ordentlig for å gi operasjonen den beste sjansen til å forbedre livskvaliteten din. Jeg prøver å komme på en tennisbane etter to måneder bare fordi jeg prøver å gjøre meg klar for Wimbledon kanskje ikke det beste for helsen min i fremtiden. Jeg må gjøre rehaben ordentlig, respektere helbredelsestider, ikke skynde meg noe.Jeg vet ikke nøyaktig hvor lang tid det vil være. ”

Roger Federer, som skal spille Dan Evans neste etter en straks seier over Denis Istomin, ledet utmerkelsene for Murray. “Han er noen som vil prøve alt for å slå deg – innenfor reglene – med sin kampånd, taktikk, snitt, forsvar, angrepsspill, til og med servering og volley, chip og lading,” sa Federer. “Han lar alt være der ute. Han er en av de store retrieverne vi hadde i vår idrett.

“Og det å bære Storbritannias tyngde på skuldrene, det var ikke lett for ham. Vi alle, spillerne, er veldig glade for at han endte med å vinne Wimbledon, Davis Cup, OL-gull. Han måtte virkelig kjempe for det og tjene det, som verden nr. 1.Det er mye å beundre for Andy, hvordan han gikk ut på det. ”

Federer sa om Evans, som slo den japanske Betclic mobil kvalifiseringen Tatsuma Ito i rette sett:” Jeg liker måten han spiller på. Han har alle skudd, liker å ta sjanser, tar ballen tidlig. Det er hyggelig å se ham tilbake på Tour også. Jeg er glad for ham at han vant sin første runde. ”Eier et begrenset opplag Andy Murray-trykk fra fotograf Tom Jenkins Les mer