Aitor Karanka gleder seg over Middlesbroughs kryss over til Promised Land

Aitor Karanka virket nesten overveldet av omfanget av hans prestasjon. “Jeg vil gjerne gå til min seng og gråte i 24 timer på rad,” sa Middlesbrough-lederen. “Jeg kan ikke forklare følelsene jeg har inne.” Utenfor et parti som var bestemt for å vare lenge inn i Teesside-natten, ble det på vei, men spanjørens rene lettelse for å sikre 170mallet avfallet som ventet på de klubber som ble promotert til Premier League, lot ham se for å bli splittet for å delta.

En dreneringssesong hadde avsluttet med en ujevn tegning mot en Brighton-side som endte på nivå med poeng med Boro, men savnet ut på automatisk høyde på grunn av en brøkdelaktig underordnet målforskjell. Middelsbroughs Aitor Karanka takknemlig Ved forfremmelse til Premier League Les mer

Hvis spenningene som er involvert i styringen av klubben sin tilbake til det lovede landet etter en syvårig eksil, muligens forklarer Karanka mars-nedbrudd – da lederen ble lagt på hagearbeid og savnet en nederlag i Charlton etter en seriøs contretemps med spillerne hans – Chris Hughtons verdige dejection viste seg vondt å se.

Ved den endelige fløyten Hughtons assistent, Colin Calderwo od, ga Boro sjef en sint sjanse og visse Brighton-førstemennene byttet ord med hjemmelagets fans, som gladelig hadde invadert banen og blokkerte banen av den.

Til slutt ble ingen skade gjort, og som Hughton med rette pekte på, en merkelig hard utveksling og litt kaos syntes nesten uunngåelig biprodukter av en så høy innsats.Når støvet ble avgjort, avviste Karanka forslag om at han måtte trekke seg, og hans motparter fra Brighton vendte seg om til fredagens krevende playoff-semifinale mot Sheffield Wednesday.

“Det er bare 20 privilegerte ledere som kan være i Premier League og jeg kommer til å være en av dem, sier Karanka etter at han har tre år igjen sin kontrakt. “Det er utrolig.”

Hvis det ikke går ut over muligheten for at Steve Gibson, klubbens eier, fortsatt kan velge å dele selskap med 42-åringen, sacking mannen som tidligere hadde tjent som José Mourinhos assistent hos Real Madrid vil nå virke hard.Karanka er glad i å minne alle på at han har kun to og et halvt års ledererfaring, og dette var noe Gibson antagelig tok hensyn til ved å avgjøre for å avvise ham for to måneder siden.

Som en baskisk har Karanka en stubborn streak og sin siste manifestasjon forlot £ 6m Stewart Downing og £ 9m Jordan Rhodes, Boros to formodede stjerne-signeringer denne sesongen, relegated til benken.Det paret koster en høy andel av £ 25m Gibson – den mest sjenerøse og støttende, av eiere – har investert i truppen siden i fjor, men verken var tilsynelatende Karanka’s førstevalgs rekrutter.

I deres plass valgte han Cristhian Stuani (en £ 3,5m-kjøp) og David Nugent (£ 5m), og dette kontroversielle valget ble raskt bekreftet da den utmerkede Gaston Ramírez svømte i et frispark, Nugent flikket på og Stuani stakk ut sin venstre fot og stakk hjem fra tre meter. “Jeg tenkte å leke med Stuani fordi jeg visste at han ikke hadde en god sesong, men jeg vet også hvor sultne uruguaysiske spillere er,” sa Karanka. “Jeg visste at han hadde noe å vise.” Med Ramírez – på lån fra Southampton, men sannsynligvis nå å formalisere sin overføring til Riverside – skinner i hullet og Albert Adomahs utrulling til venstre i stedet for hans foretrukne rett til å hjelpe George Friend undertrykke Brightons farlige Anthony Knockaert, Boro var i kontroll. Da begynte Beram Kayal å gjøre hans tilstedeværelse følt midt på midtbanen.Israel midtbanespilleren var ikke i ferd med å overgi seg, og reagerte på hans bestemt dynamiske kø, de besøkende møtte. Da Knockaert viste sin klasse med et høyt kaliber frispark, led Dale Stephens utjevningen.

På en dag da Teesside temperaturer toppet på 10C, begynte lokalbefolkningen å tolke samlingen, unseasonal tåke som en dårlig omen. Kanskje Brighton var på vei til seieren som måtte kreves for kampanjen?

Men i løpet av tre minutter fikk Stephens sene, høye studs-up-utfordring på Ramírez et rett rødt kort. Selv om Stephens kan ha vunnet ballen og Mike Dean i utgangspunktet har nådd et gult kort, rådde en kameratts stemme i dommerens ørestykke at det hadde vært en hensynsløs takle og av, han gikk.Uruguaysaneren krevde åtte minutter med på-banen behandling til en dyp gash høyt på en shin, før han til slutt dro på en bårer, en oksygenmaske klemmet over ansiktet. Heldigvis rapporterte Karanka senere at en stitched-up Ramírez ville være “egnet til å feire”. Etter en nervøs finale hadde et hjørne av nordøst-England ødelagt av stålindustriens død i høst, til slutt noe å rope handle om. “For de stålarbeidere som har hatt så mye motgang, vil forhåpentligvis deres liv være litt lysere etter dette,” sa Boros leder. “Dette området fortjener en Premier League-klubb.”