Andy Murray er desperat for å bryte Novak Djokovics aura av uovervinnelighet i finalen

For alt det gamle rascal regnet, “løpene er ikke alltid til den hurtige eller kampen mot den sterke, men det er veien å satse”, er det ikke nok mellom Novak Djokovic og Andy Murray å foreslå at serbien vil nyte En enkel tid på det på Rod Laver Arena, hvor han har slått skottet tre ganger i finalen.

Verden No1, som er i fantastisk form, men som også har sårbarhet, vil være en liten favoritt, og Det kan hende at Murray omfavner Runyons andre diktum: “Livet er hovedsakelig 6-5 mot.” Andy Murray kjemper tilbake for å slå Milos Raonic i fem sete Australian Open semi Les mer

Ville dette være mer mentalt enn fysisk? Murray ble spurt på vei tilbake fra øvelsen på lørdag. “Begge er åpenbart viktige,” sa Murray. “De går grep hånd i hånd.Hvis du vil vinne mot Novak, blir det fysisk. Han kommer veldig bra tilbake, han er solid av begge sider, beveger seg bra. Du får ikke mange gratis poeng. Nesten alle kampene jeg har spilt imot ham i slam har vært veldig tøffe fysisk. “

Murray, bare litt utålmodig, var mindre forberedt på å utdype seg på det andre presset i sitt liv – en mye hyggeligere Som det skjer: den nærmeste ankomst av sitt første barn. Men han bekreftet at han ville rush rett fra tennis, uavhengig av resultatet, til Sydney flyplass for den raskeste mulige flyturen tilbake til London, der hans tungt gravide kone, Kim, venter på ham hjemme hos dem i Oxshott i Surrey.Hans svigerfar, Nigel Sears, som kollapset i stasjonene i lørdag og fløy tilbake til Storbritannia på mandag etter at han ble holdt over natten for tester i et Melbourne-sykehus, vil også være der for å hilse på ham.

Det er en 3.30am fly på grunn av land på Heathrow kl 18:15 mandag, og Murray vil gjøre sitt beste for å være på den. I mellomtiden er det forretning å ta vare på.

“Jeg forventer en kamp med Andy,” sa Djokovic. “Det er alltid en veldig fysisk krevende kamp, ​​mange samlinger, utvekslinger. Vi har spill som er veldig like. Det er i utgangspunktet hvem som skal utpeke hvem fra baseline. Serve er også en viktig faktor.Begge vil forsøke å tjene en høy prosentandel av første servere og ikke la den andre spilleren angripe den andre serveren for mange ganger. “

I den forbindelse har mesteren hatt en bedre turnering enn Murray. Djokovic har bundet for tredje på turneringslisten med 134 poeng fra 217 andre tjener, på 62%, til Murray’s 138 fra 243 på 57%, noe som stiller ham lik 17. Det vil ikke oppmuntre til mye investering på verden No2.

“Det har vært mye snakk om hans andre tjeneste,” fortsetter Djokovic, “og jeg er sikker på at han og hans team er veldig opptatt av at. Han er kjent rundt turen som en av de vanskeligste arbeiderne og noen som virkelig legger seg i timene på tennisbanen og utenfor banen, prøver å perfeksjonere sitt spill.

“Jeg er ikke overrasket over at Han prøver å få spillet til et høyere nivå.Det er forventet. Hvis det ikke var så, ville han ikke være i finalen. På den annen side jobber jeg også med ting som skal forbedres, og jeg er sikker på at vi skal prøve å utforske hverandres svakheter. “Djokovics påstand om at de vil spille det meste fra grunnlinjen, er knapt En blendende åpenbaring – selv om hvis en spiller er i et hull, vil desperasjon sparke inn. For det meste vil de stå, levere da slipe. Serbien har ikke fulgt sin tjener til nettet en gang i 597 muligheter de siste fjorten dager. Murray har prøvd det fem ganger i 601 serverer, for en 3-2 suksess. Begge har skarpgjort sitt korte spill når ballen er i spill, Murray vinner 97 poeng på 122 besøk på nettet, en litt bedre avkastning for hans dristige enn Djokovics 93 fra 124. Så hvem er konge av Grunnlinjen på denne australske motstanderen?David Ferrer, som Murray slår ned i kvartfinalen, leder alle med 309 poeng fra 560 riksbanksbytter (55 prosent). Djokovic er et prosentpoeng bak spanjeren (med 407/578), to foran Murray (392/750).

Dette er fine forskjeller, noe som vil uklare i varmen i konkurransen, og som Murrays trener, Amélie Mauresmo, pekte på journalister på lørdag: “Marginene mellom de to spillerne er ikke enorme. Det er mulig [å slå ham]. Du må gå inn i retten med svært nøyaktige ideer om hva du skal gjøre. “Mauresmo, minnet om at hun hadde vunnet tittelen her for et tiår siden, sa:” Jeg bryr meg ikke veldig godt om 10-årene jubileum. Det er fortid, og det er et annet liv. For meg nå er det forskjellige ting.Jeg vil være veldig glad for Andy om han kan få denne. “Hun sa om Djokovics konsistens:” Når du ser kvaliteten på spillerne han står overfor i løpet av sesongen, er det veldig imponerende. Han spiller ikke alltid veldig bra, men han kommer vanligvis ut på toppen. Generelt, på slutten av Grand Slam-turneringer, spiller han veldig bra. Han er et vanskelig spørsmål å løse. “

Murray vet det. Han har lidd gjennom 21 nederlag i 30 kamper mot Djokovic, noen av dem brutale. Siste årets kamp var spesielt stor.

Murray regnet hans nemesis gjort mye av lite når han syntes å vri på kollapsens kant, bare for å gjenopprette og blåse ham av banen. Ser tilbake på en av hans mest plaget netter, sa han: “Hvis jeg går videre i kampen, må jeg fortsette å gjøre det jeg gjør, og ikke komme vekk fra det.Jeg trenger å opprettholde konsentrasjonen min for lenge nok. “

Det er historie. Det de har her er moderne form, matchende ambisjon og, vel, litt mer historie å lage. Murray forsøker å bli den første spilleren i den åpne æra for å vinne en slam etter å ha mistet i den endelige av den hendelsen fire ganger; Foran Djokovic er utsikten om å trekke seg av Stefan Edberg og Roger Federer (som han slo i semifinalen, deres 45. konkurranse) med seks australske titler i den åpne æra – og fra så mange forsøk.

Han var generøs i hans ros av Murray, og det syntes ingen skjult animus.Djokovic så – og beundret – det siste settet av Murray’s hensynsløse etterbehandling av en såret, kamp mot siste Milos Raonic fredag ​​kveld, og observerte: “Derfor er Andy en toppspiller i så mange år, en stor slam-mester, Fordi han alltid gjør at spillerne gir sitt beste og til tider slags å gå over sine egne fysiske grenser. “Hvis skade eller utmattelse sparker inn på søndagskveld, vil det heller ikke spare mye sympati for hans slyngede fiende. Men Murray er på en måte skadd før han går på retten: ved tre nederlag mot Djokovic, og en mot Federer i australske finaler. Mens han sier å nå fem finaler her er en stor prestasjon, vil han desperat slå vinneren. Han har fått nok til å plukke opp sølvplater, mens hans gamle rival holder over vinnerens kopp.

Djokovic vet hvordan han føler det også.Han var synlig opprørt etter å ha mistet Stan Wawrinka når den ene slam-tittelen han ennå ikke har vunnet, skulle ha vært i sin gave: Fransk Open i fjor sommer. På den måten måtte han vant til å miste til Rafael Nadal der regelmessig da spanjeren var uovervinnelig. Som Djokovic sa: “Jeg har spilt ham mange ganger – og vært i Situasjon før jeg ikke har vunnet spesifikke turneringer, for eksempel Roland Garros for eksempel mot spillere som Nadal som dominerte der.

“Så jeg forstår hva slags lyst og vilje å vinne som er til stede. Selvfølgelig undervurderer jeg ikke ham. Ingen spørsmål om det. Jeg har en enorm respekt og beundring for alt han har oppnådd i sin karriere. Vi vokste opp sammen.Det er hyggelig å se at vår rivalitet fortsetter å fortsette, og vi fortsetter å spille for de største titlene. “

” Nice “er kanskje ikke det første ordet som oppstår for hver spiller i slutten av deres 31. konkurranse.