Algerie favoritter for en åpen Afrika Cup of Nations i Ekvatorial Guinea

Malians, det viser seg, alle jobbet i hovedstaden og var på vei til Sofitel for å avvente ankomst av deres nasjonale side, som begynner sin kampanje mot Kamerun på tirsdag. Bortsett fra det, har det vært få tegn på Afrika Cup of Nations, som starter på lørdag med vertene mot Kongo, kommer til byen. På broene over Hassan II-motorveien er det et par bannere med Chuku Chuku, turneringsmascoten som skal være en ekorn, men ser mer ut som en fyrverkeri, og det er en beskjeden Cup of Nations-plakat ved porten til Hovedstadion – det er ikke helt klart at det ikke er igjen fra 2012 da ekvatorialguinea co-hosted turneringen med Gabon.Den største indikasjonen turneringen er her, har imidlertid vært spirende hotellpriser.

Hoteller har vært det store snakkepunktet, med Kongo og Burkina Faso som ankom til deres innkvartering i Bata og fant de ikke tilstrekkelig rom . Tunisia, i mellomtiden, kom til hotellet i Ebebiyín, midt i et strømbrudd som gikk i tre og en halv time. Når lysene kom igjen, oppdaget de ikke vann, sengetøy, såpehåndklær eller TV på rommene. “Det er ikke nok plass til ansatte, og det er enda vanskelig å finne rom for spillerne,” sa Claude Le Roy, Kongo-treneren som jobber i sitt åttende Cup of Nations. “Strømmen er forferdelig, alt er utsatt.Jeg ønsket å vaske hendene mine. Det var ingen vann. Noen av mine assistenter gikk rundt for å se om det var rom tilgjengelig et sted, men det virker veldig, veldig vanskelig. “

Likevel, gitt hvor sent ekvatorialguinea gikk inn som vertskap etter at Marokko ble trukket tilbake i november over frykt Av hva trusselen om Ebola kan gjøre for turistindustrien, er det fortsatt noe av en triumf at turneringen foregår i det hele tatt, og det kan være at fotballen slutter å overskride alle logistiske vanskeligheter. Det er tross alt spennende å åpne, spesielt etter at mesterene, Nigeria, har mistet kvalifiseringen.

Algerie ville ha vært favorittene dersom turneringen ble holdt i Marokko.Egypt, i 1998 og 2010, er den eneste nordafrikanske siden som noensinne har vunnet turneringen utenfor Nord-Afrika.

Algerie var på noen avstand den beste afrikanske siden på VM – og med bedre etterbehandling kan ha Slått Tyskland i de siste 16 før de gikk ned 2-1 etter ekstra tid – og opprettholdt den momentum i Nations Cup kvalifiserende, vinner sine første fem kamper. Det var til tross for en endring av trener, Vahid Halilhodzic stående ned for å bli erstattet av Christian Gourcuff – far til Yoann – som har innført en mer tålmodig, besittelsesbasert tilnærming. Det nådde sin topp i 3-1-seieren over Etiopia, da de reiste opp 613 passerer.Den eneste tvilen er måten Malis høytrykks presse dem i sjette spillet, som de mistet 2-0, selv om de allerede hadde sikret kvalifikasjon på det punktet.

Algeria er også i mye vanskeligste gruppe med En gjenoppbyggende Sør-Afrika ubeseiret i 10 kamper under Shakes Mashaba; Senegal, som innrømmet bare en gang i kvalifisering og har et fint utvalg av sentralt slående talent; Og Ghana, som har vært semifinister i de to siste Cup of Nations, mens de projiserte en underlig luft av selvtilfredshet. Asamoah Gyan forblir trolig den beste lederen av en linje i afrikansk fotball, og selv uten den skadde Kwadwo Asamoah, skal André Ayew og Christian Atsu tilby tilstrekkelig kreativitet for Ghana.Avram Grant, fallskjerm i jobben i forrige måned, har byttet tilbake til tre tilbake og de tidlige indikasjonene er positive.

En lopssidig tegning betyr at vinneren og runner-up i den gruppen vil møte runner- Opp og vinneren av den nest vanskeligste gruppen. Didier Drogbas pensjonering betyr at den gylne generasjonen av elfenbenskysten har mistet sin leder, men med Touré-brødrene – Yaya og Kolo – Gervinho, Wilfried Bony og Seydou Doumbia, forblir dette en formidabel angripende side.Bekymringen er på baksiden, hvor Hervé Renard ennå ikke har spilt opp tradisjonelle feil, noe som er sett i de to kampene i kvalifiseringen der de innrømmet fire mål. En av disse spillene var en litt freakish 4- 3 nederlag av DR Kongo, men den andre var en 4-1-kamp i Kamerun, noe bedre siden VM og spiller organisert, hardt pressende fotball under Volker Finke. Guinea, bundet av ønsket om å gi noe tilbake til deres Ebola-slått land, og Mali utgjør gruppen.

Den andre siden av uavgjort er langt enklere.Tunisia gikk ubeseiret i kvalifiseringen, men har Sabre Khalifa og Fakhreddine Ben Youssef, deres to streikere, ute, som kan åpne en rute for Burkina Faso, Kapp Verde eller Gabon for å nå de siste fire. Selv om Gabon er ferdig over Burkina Faso i kvalifisering, er Burkinabés ekstremt solid under Paul Put og har i Charles Kaboré, Jonathan Pitroipa og Aristide Bancé en blanding av lur, etterbehandling og fysikalitet i fremtidsområder.

Den andre nøkkelen Problemet er folkemengder, etterspill i ekvatorialguinea for tre år siden var sparsomt deltok. Billetter i Ebebiyín og Mongomo går for så lite som 500 sentralafrikanske franc (58p), dobbelt så i Malabo og Bata, hvor åpningsspillet finner sted.Obiang Nguema, landets president, har personlig betalt for 10.000 billetter som skal distribueres på hvert spillested. “Vi må gi høytidelighet til Nations Cup, det er nødvendig å kjøpe billetter for å fylle stadionene,” sa han. «La de som har midler, hjelpe de fattige.» Det har ikke tidligere representert sin sosialpolitikk, men det antyder i hvilken grad denne Cup of Nations handler om skuespill.

Ekvatorialguinea , Det virker ganske klart, ser ut til å bli mer av en spiller på en global scene.Den arrangerte et toppmøte i Afrika i 2011, og ved å gå inn for å skape Cup of Nations når ingen annen nasjon virket i stand, har den vist sitt tilfelle mens man gir inntrykk av å være forberedt på å gjøre sin bit for Afrika som helhet.

Obiang er imidlertid bankt på showet: hvis det er god konkurransedyktig fotball foran verdifulle folkemengder, kan alle tenåringsproblemer gå tapt i minnet.